Logo 4 Paws Motion

Mijn favoriete canitrail items

Canitrail harnas

Mijn eerste favoriete item is het Non-Stop dogwear Free motion harnas. Het is een harnas speciaal ontwikkeld voor sporten waarbij de hond mag trekken. Al mijn honden dragen tijdens hun canicross, canitrail, stepjoring en Bikejoring hun Non-Stop Free motion harnas.

Non-Stop Dogwear free motion harnas
Lady afkoelen na haar canitrail sessie

Wat vind ik zo fijn aan het harnas?

 • Het is erg duurzaam, gaat ontzettend lang mee. Joop zijn harnas heb ik al 8 jaar. Heb vorige maand pas zijn side straps moeten vervangen, maar verder zit het harnas nog perfect.
 • De druk verdeling over het hele lichaam is perfect. Mijn honden bewegen heel vrij en kunnen optimaal presteren.
 • Sneldrogend. Tijdens de trail vinden mijn honden het lekker om in het water even af te koelen. Voordeel van het harnas is dat het snel droogt.
 • Goede pasvorm. Ik heb 6 honden met allemaal hun eigen lichaamsbouw. De kleinste weegt net 19 kg en de grootste weegt 38 kg. De Mechelse Herders zijn vooral hoog en slank, de Boxers zijn breed en slank en de Engelse Springer Spaniël is klein, lang en slank. Maar bij allemaal sluit het harnas perfect aan.

Wat vind ik niet zo fijn aan het harnas?

 • Aan en uittrekken, is even een dingetje. Hier moet je vooral een handigheidje in ontwikkelen. Voor de flexibele en meewerkende honden is dit geen probleem, maar voor de minder flexibele honden kan het tuig aantrekken toch een uitdaging zijn.
 • Tot kort was er maar 1 kleur. Gelukkig komen er in augustus 2022 3 hele mooie nieuwe kleuren bij.
 • Prijs. Ondanks dat de prijs- kwaliteitsverhouding super is. Kost het tuig wel wat euro’s. Het is zeer zeker de investering waard, maar kan me goed voorstellen dat het voor sommige heel duur is.

Waar is het harnas te koop? Heel simpel bij mij in de webshop!! https://4pawsmotion.nl/product/non-stopfreemotionharness/ voor het standaard harnas en https://4pawsmotion.nl/product/non-stop-free-motion-harness-5-0/ voor het vernieuwde harnas.

Bungeelijn

Het 2de favoriete item is de bungeelijn waarmee de hond aan mijn heupgordel zit. Mijn favoriete bungeelijnen zijn die van Zero DC en dan de line pro variant. Ik heb ze in allerlei kleurtjes zo dat ik de kleur kan afstemmen op het karakter van de hond waarmee ik loop.

Zero DC lijn

Wat vind ik zo fijn aan deze lijnen?

 • Stevigheid en optimale rek. De lijnen zijn ontzettend sterk en kunnen zelfs 2 van mijn grootste herders begeleiden in hun trekkracht.
 • Verschillende kleuren. Ik hou ervan om te kunnen wisselen van kleur. Kleuren stimuleren mijn mindset en ik kan er echt vrolijk van worden.
 • Makkelijk schoonmaken. De lijnen zijn heel makkelijk schoon te maken en ze kunnen op 30 graden in de wasmachine. Wel even een waszakje erom heen doen, anders beschadigd de wasmachine door de musketons.
 • Handvat. Het handvat aan de lijn is super handig voor als je de hond even bij je moet pakken.

Wat vind ik niet zo fijn aan de lijnen?

 • Keuze stress bij het kiezen van de kleur.
 • De hele lijn is van bungee en dit is in sommige situaties niet handig.

Trail run schoenen

Mijn 3de favoriete item zijn toch wel mijn trail run schoenen. Deze hebben me altijd nog beschermt tegen glijpartijen in de modder. Ik heb meerdere merken geprobeerd, met demping, zonder demping, met veel profiel, met weinig profiel enzovoort. Maar mijn roze Salomon Sense ride schoenen staan toch echt op nummer 1 van alle trail schoenen die ik heb gehad. De plus en min punten? Heel simpel voor mij alleen maar plus punten. Enigste min punt wat ik kan bedenken is dat ze niet water dicht zijn.

Hardloopschoenen
Mijn favoriete schoenen

Trail rugzak

Mijn 4de favoriete item is toch wel mijn trail rugzak. Hij is licht van gewicht, heeft een apart vak voor mijn waterzak, heel veel opbergvakjes en verstelbaar op alle bandjes. Ik gebruik hem tijdens de canitrail en tijdens mijn hiking tochten. Wat ik er allemaal in stop? Dat deel ik in een apart artikel.

Mijn rugzak voor lange trails en hiking avonturen

Volg al mijn avonturen op sociaal media, zowel privé als bedrijfsmatig ben ik te vinden op Facebook en Instagram.

Ik word niet gesponsord door de merken die in mijn artikel staan. Zijn simpelweg mijn favoriete items.

© copyright 2022 4 Paws Motion, auteur Veronique Guit