Logo 4 Paws Motion

Wandel coaching met hond

Wat is wandel coaching met hond?

Een wandelcoach coacht mensen in de natuur. Een wandelcoach richt zich voornamelijk op het mentale aspect. Helpt je bij het beter kunnen verwerken van stress gerelateerde klachten en leert je hoe te ontspannen. Ik als wandelcoach doe het net even iets anders. Ik maak gebruik van het spiegeleffect van je hond. Een hond is een specialist in het geven van subtiele hints aan zijn of haar eigenaar. Door gebruik te maken van de hond, leer ik je beter naar je eigen lichaam te luisteren en de subtiele hints van je hond te leren lezen. De wandelsessies zijn toegankelijk voor iedereen. Of je nu wilt leren om beter om te gaan met stressvolle situaties, een praatje wilt maken om de dagelijkse sleur te doorbreken of omdat je je hond beter wilt leren begrijpen. Er zijn legio aan opties voor een wandelsessie.

 

 

 

Welke voordelen haal je uit een wandelsessie?

 • Tijdens het wandelen maak je Serotine aan. Serotine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor verminder je klachten zoals somberheid en stress.
 • Buiten wandelen zorgt ook voor frisse lucht en een betere opname van zuurstof. Dit is dan weer goed voor je organen en cellen in je lichaam. Zuurstofrijk bloed helpt je lichaam om beter afvalstoffen te verwijderen.
 • Het triggert je hersenen en je geest. Door je fitheid te verbeteren, verbeter je automatisch je cognitieve vaardigheden zoals je concentratie, reactiesnelheid, zenuwen en haarvaatjes. Hierdoor heb je minder last van angstige en depressieve gevoelens.
 • De zon levert ons vitamine D op. Vitamine D3 is goed voor je metabolisme en de gezondheid van je botten. Het helpt je beter slapen en verbetert je immuunsysteem en als laatste zorgt het ook voor een verhoogt endorfineproductie. Endorfine heeft invloed op stress, angst en pijn.
 • Stimuleert je zintuigen, je hoort de wind door de bomen, de takjes onder je voeten, je ruikt de geuren van het bos, je voelt het hoge gras langs je vingers glijden en je hoort de vogeltjes fluiten. Al deze zintuigelijke waarnemingen zorgen ervoor dat je meer plezier beleefd en het wandelen ook langer vol kan houden.

Welke voordelen haalt je hond eruit

Door samen te gaan wandelen met je hond, profiteer niet alleen jij van de voordelen maar je hond ook. Wandelen/bewegen voor de hond heeft net als voor mensen meerdere voordelen.

 • Het wandelen is goed voor de ontwikkeling van botten, pezen, spieren, hart en vaten en voor de werking van de hersenen.
 • Wandelen zorgt ervoor dat de hond beter problemen kan oplossen en kan verwerken.
 • Wandelen en snuffelen zorgt voor ontspanning en vermindert stress.
 • De hond bouwt conditie op.
 • Prikkelt zintuigen.
 • De band tussen hond en mens versterkt/ verbetert.

Aanmelding en locatie

Aanmelding kan heel simpel door contact op te nemen via de contactgegevens op de pagina. U krijgt van mij een aanmeldformulier toegestuurd en we maken samen een afspraak. 

De wandelsessies vinden plaats in het bosrijke Milheeze of op de rustgevende heide in Geldrop. 

 

 

 

Materiaal 

De wandelingen zijn ten alle tijden aangelijnd. Doormiddel van een heupgordel en bungeelijn kan je handsfree wandelen. Door handsfree te wandelen hebben we onze handen vrij en kunnen we ons volledig concentreren op de omgeving, op je gedachtes, zintuigen en de signalen van de hond.  Het materiaal kan vanuit mij geleend worden en hoeft u in eerste instantie niet zelf aan te schaffen.