Logo 4 Paws Motion

Sporttraining

Sporttraining zorgt ervoor dat uw hond fit wordt en blijft. Het helpt blessures te verminderen/ te voorkomen.

Een goede sporttraining bestaat uit meerdere componenten.  Krachttraining zorgt ervoor dat de spieren krachtiger worden en hierdoor minder snel vermoeid raken.  Cardiovasculaire training zorgt ervoor dat hart en longen verbeteren waardoor de hond meer conditie krijgt.  Flexibiliteitstraining, zorgt ervoor dat de hond soepel wordt en blijft, waardoor zijn houding en gangwerk verbetert. Als laatste werken tijdens de sporttraining ook op hersenniveau, waardoor de hond een gezonde mentale weerbaarheid opbouwt. 

De sporttraining bestaat uit meerdere secties. Er wordt altijd gestart met een warming-up en geëindigd met een cooling-down. Na de warming-up werken we aan het hele lichaam. Door specifieke oefeningen te combineren is een half uur trainen voldoende om te werken aan kracht, cardio en flexibiliteit.   

 

De sporttraining is toegankelijk voor iedere hond. De trainingen worden op individuele basis gegeven en de trainingsschema’s op maat gemaakt. Hierdoor kunnen honden die werken, sporten, actief zijn of revalideren deelnemen aan de training.  Pups leren hun lichaam op een veilige manier ontdekken en senioren honden behouden hun zelfvertrouwen omdat ze bewust leren omgaan met hun beperkingen die ontstaan bij het ouder worden. Sport en werkhonden leveren betere prestaties, omdat we aan het totaal plaatje werken. 

 

 

Intakegesprek

Het intakegesprek bestaat uit het doornemen van het aanmeldformulier die u per e-mail toegezonden krijgt. 

Na het doornemen van het aanmeldformulier gaan we aan de slag. De eerste les bestaat uit gewenning, observatie en een ganganalyse.  Daarna  gaan we met de oefeningen aan de slag. 

U krijgt van mij een verslag  met daarin een advies, mijn bevindingen en een startschema voor 6 weken. Iedere 6 weken is er een contact moment  en evaluatie. 

 

Hoe lang duurt een trainingssessie?

Het intakegesprek duurt inclusief het door nemen van de oefeningen ongeveer 60 minuten. 
De vervolgsessies duren ongeveer 30-45 minuten. Daarbij zit inbegrepen de oefeningen, uitleg nieuwe oefeningen, uitleg huiswerkopdrachten en beantwoording van uw vragen. 

Tarieven

  • Intakegesprek € 60,- per uur
  • Vervolgsessie € 35,- per 30-45 min

Het intakegesprek bestaat uit de 1ste sessie,
een plan van aanpak en uitleg oefeningen.