Logo 4 Paws Motion

Revalidatietraining

Revalidatie-training is – net als bij mensen – noodzakelijk na operatie of blessure. Het bevordert het herstel en voorkomt nieuwe blessures en operaties.

Revalidatie-training heeft meerdere voordelen voor hond en eigenaar:

  • U leert de hond ondersteunen met specifieke oefeningen.
  • Door de operatie treedt er stijfheid in spieren, pezen, banden en gewrichten op. Door de juiste oefeningen toe te passen, wordt stijfheid vermindert, wat weer zorgt voor een beter en sneller herstel.
  • Energielevel stijgt niet abnormaal omdat de hond toch gedoseerd beweging krijgt. Hierdoor is de hond makkelijker rustig te houden.
  • U leert manieren en oefeningen waarmee u kan zorgen dat de hond meer proprioceptie besef krijgt, spierkracht opbouwt en souplesse opbouwt, waardoor nieuwe blessures worden verkleind.

Wanneer kan een revalidatietraining gevolgd worden

Nadat uw hond is geopereerd, bij de fysiotherapeut is geweest en de belasting weer mag oppakken, kunt u terecht bij 4 Paws Motion. Aan de hand van de doorverwijzing (medische verklaring dierenarts/fysiotherapeut) maak ik na een intakegesprek een plan van aanpak met daarin de oefeningen die goed zijn voor uw hond.

Hoe lang duurt een revalidatietraining

Gemiddeld duurt een revalidatietraining 30 minuten. Hierbij zit inbegrepen evaluatie, beantwoording van uw vragen, uitleg oefeningen en de oefeningen zelf. De tijd varieert per individu en per revalidatie traject.

Tarieven

  • Intakegesprek € 60,- per uur
  • Vervolgsessie € 35,- (30-45 min)

Het intakegesprek en een doorverwijzing van de dierenarts of specialist is verplicht!