Logo 4 Paws Motion

Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding voor honden

Honden hebben voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Voeding speelt een belangrijke rol bij een lichamelijke en mentale gezondheid. Het zorgt er onder andere voor dat de hond voldoende energie heeft om goed te kunnen presteren in het dagelijks leven.

Bij 4 Paws motion staat Orthomolucaire voeding centraal in training, opvoeding en begeleiding van honden.

Wat is orthomolucaire voeding?

“Ortho” betekent goed en “moleculair”  heeft betrekking op alle cellen in het lichaam. Daarmee willen we zeggen dat orthomoleculaire voeding voeding is die goed is voor de lichaamscellen van de hond. Door deze voeding kunnen we ervoor zorgen dat de hond fit blijft en dat de hond minder tot geen gedragsproblemen ontwikkelt.

Hoe werkt dit nu precies en waar richten we ons op?

Door goed te zorgen voor de darmen van de hond, ontstaat er een goede balans tussen hormonen en neurotransmitters. De darmen van de hond, worden ook wel het 2de brein genoemd. De hersenen en de darmflora staan met elkaar in verbinding. Deze verbinding loopt via de hersenzenuw, de neurotransmitters en het immuunsysteem. De anaerobe darmbacterie stimuleert de epitheelcellen. Dit zorgt ervoor dat er minder angst en gedragsproblemen ontstaan. Door het eten van voldoende groentevezels wordt deze bacterie gestimuleerd. Wanneer een hond slechte ontlasting heeft, angstig is of gedragsproblemen heeft, kan een bezoekje aan de dierenarts een eerste stap zijn om de problemen aan te pakken. Wanneer uit onderzoek blijkt dat de hond uit balans is en dat hij niet in staat is om zijn voeding goed op te nemen, kunt u met de hond bij 4 Paws Motion terecht. Samen maken we een voedingsplan specifiek afgestemd op de behoefte van uw hond.
Wanneer de darmen in optimale gezondheid zijn, nemen gedragsproblemen af en kan er in combinatie met massage, aangepaste voeding en gedragsbegeleiding meer succes worden behaald in het verbeteren van de lichamelijke en mentale conditie van de hond.

Hoe gaat het in zijn werk

Na het invullen van het intakeformulier maken we samen een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens het gesprek nemen we de vragen door en maak ik een voedingsschema op maat.