Logo 4 Paws Motion

VOEDING

Orthomoleculaire voeding voor honden

Honden hebben voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Voeding speelt een belangrijke rol bij zowel de lichamelijke en mentale gezondheid van de hond. Het zorgt er onder andere voor dat de hond voldoende energie heeft om goed te kunnen presteren in het dagelijks leven. Tegenwoordig zijn er honderden soorten voeding, van droogvoer, tot nat voer en rauw voer.  Door al die soorten voeding is het ontzettend lastig om een juiste keuze te maken. Want wat is nu het beste voor uw hond? Vanuit mijn opleiding kwam ik er al snel achter dat het kiezen van de juiste voeding helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn zolang we ons maar houden aan een aantal basis regels.

Voorwaarden voeding

Honden voeding moet aan een aantal basis eisen voldoen wil het een bijdrage leveren aan de gezondheid van uw hond. 

  • De voeding moet door de hond graag gegeten worden
  • De voeding moet de juiste samenstelling in voedingsstoffen hebben. De juiste hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamine en mineralen. 
  • Het voer moet zijn samengesteld volgens de richtlijnen van  Committee on Animal Nutrition
  • Het voer moet vrij zijn van chemische antioxidanten en conserveringsmiddelen 
  • Het voer moet vrij zijn van soja en graanafval
  • Het voer mag geen destructiemateriaal bevatten, welke afkomstig is van gestorven of dieren die geëuthaniseerd zijn 

Het consult

Een consult voor een voedingsadvies kan zowel op locatie, per email of per telefoon. Wanneer er klachten zijn zoals een allergie dan is er alleen een consult op locatie mogelijk.

U krijgt van mij een vragenlijst die u zo volledig mogelijk dient in te vullen. Dit is belangrijk om een goed advies te kunnen geven. Tijdens het maken van een advies, houd ik rekening met uw leefstijl en voorkeur voor voeding. Het voedingsadvies is van toepassing op zowel droog, vers en nat voeding.

Voeding bestellen