Logo 4 Paws Motion

Caniwalk training

Wat is caniwalk

Caniwalk is of canitrail is heel simpel gezegd, wandelen of hardlopen met je hond in de natuur op onverharde paden. De sport is oorspronkelijk ontstaan in Canada en komt voort uit de sledehondensport.

Caniwalk is samen met je hond op een rustig tempo wandelen en genieten van de natuur. Caniwalk is een laagdrempelige bezigheid voor mensen en honden die om wat voor reden dan ook niet kunnen hardlopen of niet willen hardlopen. Bij caniwalk is er geen prestatie nodig en er wordt ook geen tijdregistratie bij gehouden. Belangrijkste is dat jullie beide genieten. Caniwalk kan je op eigen gelegenheid doen of onder begeleiding van een ervaringsdeskundige.

Welke voordelen haal je uit caniwalk

Naast dat je conditie opbouwt en kilo’s kwijtraakt omdat je in beweging komt, heeft het ook nog andere voordelen.

 • Tijdens het wandelen maak je Serotine aan. Serotine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor verminder je klachten zoals somberheid en stress.
 • Buiten wandelen zorgt ook voor frisse lucht en een betere opname van zuurstof. Dit is dan weer goed voor je organen en cellen in je lichaam. Zuurstofrijk bloed helpt je lichaam om beter afvalstoffen te verwijderen.
 • Het triggert je hersenen en je geest. Door je fitheid te verbeteren, verbeter je automatisch je cognitieve vaardigheden zoals je concentratie, reactiesnelheid, zenuwen en haarvaatjes. Hierdoor heb je minder last van angstige en depressieve gevoelens.
 • De zon levert ons vitamine D op. Vitamine D3 is goed voor je metabolisme en de gezondheid van je botten. Het helpt je beter slapen en verbetert je immuunsysteem en als laatste zorgt het ook voor een verhoogt endorfineproductie. Endorfine heeft invloed op stress, angst en pijn.
 • Stimuleert je zintuigen, je hoort de wind door de bomen, de takjes onder je voeten, je ruikt de geuren van het bos, je voelt het hoge gras langs je vingers glijden en je hoort de vogeltjes fluiten. Al deze zintuigelijke waarnemingen zorgen ervoor dat je meer plezier beleefd en het wandelen ook langer vol kan houden.

Welke voordelen haalt je hond eruit

Door samen te gaan wandelen met je hond, profiteer niet alleen jij van de voordelen maar je hond ook. Wandelen/bewegen voor de hond heeft net als voor mensen meerdere voordelen.

 • Het wandelen is goed voor de ontwikkeling van botten, pezen, spieren, hart en vaten en voor de werking van de hersenen.
 • Wandelen zorgt ervoor dat de hond beter problemen kan oplossen en kan verwerken.
 • Wandelen en snuffelen zorgt voor ontspanning en vermindert stress.
 • De hond bouwt conditie op.
 • Prikkelt zintuigen.
 • De band tussen hond en mens versterkt/ verbetert.

Aanmelding en locatie

Aanmelding kan heel simpel door contact op te nemen via de contactgegevens op de pagina. U krijgt van mij een aanmeldformulier toegestuurd en we maken samen een afspraak. 

De basis leren we individueel aan, zodat de hond niet afgeleid wordt door andere honden.  U krijgt van mij een opbouwschema mee naar huis zodat u daarna zelf aan de slag kunt. 

Alle intakewandelingen vinden plaats in Milheeze. 

 

 

Materiaal 

De wandelingen zijn ten alle tijden aangelijnd. Doormiddel van een heupgordel en bungeelijn kunt u handsfree wandelen. Tijdens de intake wandeling kunt u materiaal testen en passen. Indien u wilt kunt u na de les gelijk materiaal kopen. Dit is echter niet verplicht. 

 

 

Tarieven 

 • Intake wandeling € 20,-