Logo 4 Paws Motion

Blogs

Hotstone massage

Hotstone massage

De eilandbewoners ontwikkelde een zeer effectieve manier van masseren met vulkanische stenen. De warmte die vrijkomt van de stenen zorgen dat spieren loskomen en ontspannen, de doorbloeding wordt verbeterd en lichaam en geest tot rust komt.

Lees meer
Sporten met een jonge hond.

Sporten met een jonge hond.

Voor een pup en jonge hond is het belangrijk om zijn lichaam goed te leren gebruiken. Dit voorkomt op latere leeftijd blessures, onjuist gebruik van het lichaam, slecht gangwerk en onzekerheid. Balans en coördinatie training bereidt jouw pup/ jonge hond voor op de activiteit die hij straks gaat doen.

Lees meer
Kinesiologie taping bij honden

Kinesiologie taping bij honden

Kinesiologie taping is een ondersteunende behandelmethode die kan worden gecombineerd met andere behandelingen zoals massage of stretching. Het is geen wondermiddel en dient NIET ter vervanging van een operatie of behandeling bij de fysiotherapeut.

Lees meer
Mobiliseren

Mobiliseren

Stretchoefeningen geven je ontzettend veel informatie over het functioneren van je hond zijn lichaam. Naast dat het functioneel en goed voor de hond is, is het stretchen ook een leuke afwisseling, waarbij je hond koekjes kan scoren door zijn lijf te rekken en te strekken.

Lees meer
Massage werkt stress verlagend.

Massage werkt stress verlagend.

In dit artikel vertel ik wanneer massage helpt bij stress en wanneer je beter naar een specialist of dierenarts kan gaan.  Ik vertel iets over stress, in welke situaties ik masseer en in welke situaties ik doorstuur naar een specialist of dierenarts. Want ondanks...

Lees meer